Uzkausējamo ruļļmateriālu ieklāšana par 6,00 – 8,00 €/ m2 + PVN, ja Pasūtītājs nav PVN nodokļa maksātājs (tai skaitā darbs 1,80 – 3,50 €/m2, ...

Pievienots: 19 novembris 2018, Numurs: 1253, Rīga
100€
Par cenu vienosimies
Cena:
100€
Par cenu vienosimies
Uzkausējamo ruļļmateriālu ieklāšana par 6,00 – 8,00 €/ m2 + PVN, ja Pasūtītājs nav PVN nodokļa maksātājs (tai skaitā darbs 1,80 – 3,50 €/m2, ruļļmateriāls (biezums - ne mazāk, kā 4, 5 kg/ m2; PE saturs – ne mazāk, kā 160 g/kv. m, SBS, granulu pārklājums), gāze, aeratori, iekšējo noteku piltuves, transporta izdevumi, PVN par materiāliem ieskaitīts).
Lētākais un praktiski šodien arī vienīgais visplašāk pielietojamais ruļļmateriāls, kas atbilst minēto īpašību uzskaitījumam ir firmas "Technonicol" ruļļmateriāls Bipol Standart EKP.
Minētās cenas attiecas uz objektiem, kuru laukums ir > 100 m2.

Uzkausējamo ruļļmateriālu vienā kārtā praktiski lieto veco ruberoida klājumu renovēšanai. Šeit principā varētu lietot arī zemākas kvalitātes materiālus nekā augstāk minētie, piemēram, Bikroelast EKP vai pat HKP, kaut arī to neiesakām. Nav vajadzības ieklāt arī augstākas klases materiālu.
Vienu klājumu var pielietot arī OSB skaidu plātnes virsmas pārklāšanai (ja vien Pasūtītājs nevēlas 2 klājumus), jo OSB klājums jau pats ir hidroizolējošs.
Jaunu betona jumtu gadījumā, kā arī > 50 mm siltumizolācijas gadījumā garantētu ilgtspējīgu jumtu ekspluatāciju var nodrošināt tikai 2 kārtu klājums, iepriekš betonu pārklājot ar Bitumena grunti №01 (PRAIMER).
Dēļu klājuma gadījumā, protams, nevaram laist virsū liesmu. Tāpēc vispirms dēļiem jāpienaglo klasiskais ruberoids RКPo-350.
Taču slīpa jumta gadījumā iespējams nodrošināt ilgtspējīgu hidroizolāciju arī ar pietiekami kvalitatīvu vienas kārtas segumu, bet šinī gadījumā nepieciešama vertikālo salaidumu dībeļošana.
Šeit jāmin arī 3 speciāli gadījumi.
1. Jumti, kur virs klasiskā ruberoida hidroizolācijas kārtas ir šķembu klājums. Tām kvalitatīvi piekausēt ruļļmateriālu nav iespējams. Jumtu vispirms jāpārklāj ar plānu cietās akmens vates kārtu (20 mm vai 40 mm, atkarībā no tirgus cenām, dažreiz 40 mm siltumizolācija ir lētāka).
2. Pasūtītājam tek klasiskā skārda jumts, bet to nomainīt negribas, jo tas ir dārgi.
Tiek izdomāts, ka jumtu varētu pārklāt ar uzkausējamo ruļļmateriālu. To darīt tiešām var. Taču, kopš 10 gadus atpakaļ kāda firma tādā veidā nosvilināja gada laikā divus jumtus, jo liesma itin viegli var paskriet zem valcēm, mēs ruļļmateriālu uz skārda jumtiem kausējam tikai virs iepriekš uzlikta aizsargmateriāla. Sākotnēji pielietojām 4 mm finieri, taču valces, arī pēc to pielocīšanas jumtam, veido nelīdzenumus. Tāpēc tagad pielietojam akmens vati, tad valces vai nu vispār nav jāpieloka, vai arī pielocīto valču nelīdzenumi nav redzami. Tomēr arī kopā ar siltumizolāciju izmaksas ir vismaz divreiz mazākas, kā pilnībā nomainot segumu.
3. Terases vai balkona pārklāšana, kur mums pēdējos gados uzkrāta pietiekami liela pieredze. Šeit jālieto tikai augstas klases ruļļmateriālu Technoelast K-PS 170/5000. Darba cena arī augstāka, ņemot vērā mazo objekta izmēru un virkni papildus darbu, kas parasti veicami. Tāpēc terases pārklāšana maksā 20 – 80 €/ m2, bet darbs 10 – 40 €/ m2.
Nevaram nenorādīt uz diviem nepareiziem mīksto jumtu remonta risinājumiem.
1. Pilna vecā seguma noņemšana. Tā ir pilnīgi lieka, remontdarbus sadārdzinoša operācija.
2. Lēzenā jumta pārbūve par slīpo jumtu, kas reizēm tiek praktizēta un pat rekomendēta visai nopietnos portālos mums izraisa vienīgi sašutumu par ļaunprātīgu naudas izkrāpšanu.
Šeit jāmin vēl kas. Runājot par to, cik līdzenai jābūt jumta virsmai pirms pārklāšanas ar ruļļmateriālu, kas reizēm izraisa nopietnus konfliktus. Prasība, lai uz jumta vispār nebūtu peļķes nav pamatota. Praktiski horizontālā jumtā to panākt nav iespējams. No otras puses, nav pieļaujamas bedres ar izteiktām malām. Nepieciešamās korekcijas tiek veiktas ar piķi, asfaltbetonu, un citādi. Mēs pielietojam keramzītu, kas sasaistīts ar atšķaidītu javu.
Uzņēmuma (reģistrēts 1996. gadā), kura vienīgais darbības veids ir jumiķu darbi, 4 gadu reālas garantijas. Darbi civiltiesiski apdrošināti par If P&C Insurance AS Latvijas filiālē- EUR 177 860,00. Būvkomersanta reģistrācij

Sludinājuma autors

Dalīties
1075 apmeklējumu sludinājumi
1 no tiem šodien